Skjermbilde+2019-01-31+kl.+15.27.38.jpg

Kva?

På Sygna vidaregåande skule har vi Kunst, design og arkitektur der du kan utforske og boltre deg i fleire ulike kreative sjangrar.

Skjermbilde+2019-01-31+kl.+15.31.45.jpg

Kvifor?

Tre år her gjev deg det beste grunnlaget for å ta steget vidare til høgskular eller universitet, der du kan utdanne deg i fleire ulike retningar. Tek du høgare utdanning kan du blant anna bli arkitekt, landskapsarkitekt, interiørarkitekt, produktdesigner, industridesigner, grafisk designer, kunst- og kulturformidlar, kurator eller kunstnar.

Skjermbilde+2019-01-31+kl.+15.33.15.jpg

Korleis?

Vi har dyktige og engasjerte lærarar som underviser i kunst, design og arkitektur. Du får blant anna opplæring i ulike teikne- og måleteknikkar, illustrasjon, animasjon, storyboard, skulptur, grafisk design, trykk og foto, samt mixed media, som er ei blanding av teknikkar i material inspirert av ulike periodar i kunsthistoria.

Vi jobbar kvar dag med følgjande: «Det beste for eleven...alltid». Vi har også eit tett samarbeid med Kunstbygda Balestrand og elevar på kunst, design og arkitektur har dei siste åra vore på studieturar til Roma.

Fag

Fellesfag: Norsk, engelsk, matematikk (praktisk eller teoretisk), naturfag, framandspråk (spansk), kristendom, kroppsøving, samfunnsfag, geografi, historie, religion og etikk. Felles programfag: Kunst og visuelle virkemiddel, design og arkitektur. Valfrie Programfag: Matematikk R1 og R2, internasjonal engelsk, kristendom, sosialkunnskap, breddeidrett og toppidrett – fotball